Wanneer schakelt u een incassobureau in Nijmegen in?

 

 

Incasso Associatie Nederland (IAN): uw incasso bureau in de regio Nijmegen

 

Een voorbeeld: U heeft een kleine onderneming in Nijmegen dat zich richt op renovatiewerkzaamheden in het zakelijke segment. U heeft het afgelopen jaar meerdere projecten uitgevoerd bij dezelfde klant. Het ging hierbij om de renovatie van bedrijfspanden in Nijmegen en omgeving. De betreffende klant heeft een klein deel van het vooraf afgesproken bedrag voldaan. Daarna is er geen betaling meer gedaan.

Schakelt u nu meteen een incassobureau in Nijmegen of omgeving in? Het antwoord is: nee dat hoeft niet. Het komt vaker voor dat zakelijke betalingen op zich laten wachten. Het is natuurlijk belangrijk dat u zelf niet in de problemen komt. Het eerste wat u in dit geval doet als de klant zijn betalingsverplichting niet nakomt, is minstens één betalingsherinnering sturen met een uiterste betaaldatum.

Als de klant niet reageert op uw herinnering(en) tot betaling kunt u besluiten een incasso bureau in Nijmegen of omgeving te raadplegen. Er is geen wetgeving over wanneer, op welke termijn een incassobureau ingeschakeld mag worden.

 

Zoals u in bovenstaande kunt lezen, hoeft u als ondernemer niet meteen een vordering over te dragen. Onze ervaring heeft echter geleerd dat veel bedrijven vaak te lang wachten met het uit handen geven van een vordering aan een incasso bureau. Het bedrijf in het bovenstaande voorbeeld wilde pertinent niet dat de zakelijke relatie met de klant verstoord zou worden. Om deze reden werd er lang gewacht voordat een incasso bureau in Nijmegen gezocht werd. Om de schade aan de relatie met klanten te beperken, raden wij bij Incasso Associatie Nederland altijd aan bij wanbetaling de vordering snel uit handen te geven.

Welk incasso bureau schakelt u in?

U wilt natuurlijk een incasso bureau dat op een vertrouwelijke manier omgaat met uw klanten en de schade aan de relatie zoveel mogelijk beperkt houdt. In het bovenstaande voorbeeld zocht de onderneming een incassobureau in Nijmegen en kwam vanwege onze know-how en no cure, no pay werkwijze bij ons (Incasso Associatie Nederland) terecht. Wij hebben veel ervaring met bedrijven in de regio. Wij hebben als incasso bureau veel klanten uit de omgeving Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven, Helmond.